Reviews

Wat zijn de ervaringen met Forza vita?

Ik ben zo blij dat Natascha op mijn pad is gekomen.
Door haar aanpak heb ik mijn lichaam op een fijne en makkelijke manier een goede reset gegeven. Wat ik op dat moment echt heel erg nodig had.

Want wat had ik na mijn bevalling last van een slechte weerstand en stemmingswisselingen. Gelukkig weet ik nu hoe ik deze gezonde levensstijl door kan zetten voor de rest van mijn leven. Natascha maakt je echt bewust waarom je sommige dingen eet of waarom je sommige dingen doet en dat geeft extra motivatie!

Dit is anders dan diëten die ik geprobeerd heb en waar ik na een paar maanden weer klaar mee was. Dus Natascha via deze weg wil ik je nogmaals bedanken voor de fijne periode!”

Anouk Helmink

Vanaf het voorjaar t/m de zomer had ik medicatie nodig om van neusklachten, hoofdpijn etc af te komen. Ik voelde me vaak zo belabberd. Ook die slechte nachten door de benauwdheid heb ik niet meer!, waardoor ik me ook zo’n stuk fitter voel.

Ik ben zo blij dat ik op een natuurlijke manier en zo’n simpele manier van mijn hooikoortsklachten verlost ben.”

Joep van Aar

“Ondanks jaren van intensief sporten en begeleiding op voedingsgebied bleef ik klachten houden. Ik wist dat als ik nu niet iets anders ging doen, ik steeds verder weg zou zakken.

Ik was emotioneel onstabiel, had overgangsklachten en daarnaast een enorme suikerverslaving. Nadat Natascha mijn hormonale problemen opgespoord had ben ik volgens de Eetlijn methode gaan eten. In combinatie met extra adviezen exact afgestemd op mijn hormoonhuishouding ben ik nu van al mijn klachten af.

Ik kwam erachter dat ik mijn lichaam vulde i.p.v. voedde en daar zat het issue voor de suikerverslaving. Een paar dagen kon het goed gaan maar altijd verviel ik weer in snaaien, met alles wat daarbij komt kijken: teleurstelling, moe, kwaad op mijzelf, schommelende weegschaal enz. Dankzij de vakkundige begeleiding van Natascha is mijn totale behoefte naar suiker weg en dat voelt zo goed!

Ik maak nu bewuste maar toch lekkere keuzes, waarvan ik kan genieten zonder schuldgevoel. Ik voel mij fit, mijn zelfvertrouwen is gegroeid en heb geen fysieke klachten meer.

Natascha is heel kundig en onderlegd, dat heb ik als heel prettig ervaren. Alsmede dat Natascha een hele fijne vrouw is waarbij ik mij volledig op mijn gemak voel.”

Renate den Engelse

“Lieve Natascha,

ik wil je heel erg bedanken voor alle resultaten die we hebben behaald in het afgelopen half jaar. Dank voor de handvaten en tips die ik heb gekregen om het nu zelf verder voort te zetten.

Niet alleen ben ik al ruim 14 kg kwijt maar ook mijn eczeem met vervelende jeuk op mijn hand is verdwenen. Mijn huid is nog wat droog maar ook dat is een kwestie van tijd. Mijn hielspoor is verdwenen en darmklachten zijn opgelost. Wat een verschil met een half jaar geleden.

Ik kan iedereen die wil afvallen en/of klachten heeft aanraden samen met jou op zoek te gaan waar de klachten vandaan komen. Om vervolgens van je te leren hoe je die via voeding, vitamines en mineralen kunt oplossen. De eerste 6 weken vond ik streng daarna gewoon anders eten. En ook af en toe dat wijntje of stukje gebak. Ik ben super blij met jouw kennis en begeleiding en trots op mezelf. Thx !”

Angelique van der Vleuten

“Augustus 2020 voor het eerst bij Natascha met veel klachten. Onder andere hooikoorts, slaapprobleem en last van opgeblazen gevoel. Altijd gezond geleefd, gewicht probleem had ik gelukkig niet, maar mijn man wel.

Vanaf dag 1 wist ik dat ik bij de juiste persoon zat, ook mijn man was erg enthousiast en besloot ook mee te doen met het eetlijn programma. Na een paar maanden waren veel van mijn klachten als sneeuw voor de zon verdwenen. Ben erg blij met het feit dat ik nu in de tuin kan werken zonder zakdoekjes bij de hand, weg hooikoorts.

Mijn man is 10 kilo kwijt zonder moeite en op een gezonde manier. Geen corona kilos dus:) ik zou Natascha zeer zeker aanraden voor overgang klachten. Maar ook voor klachten waarbij vrouwen vaak te lang mee lopen en niet bij de gewone weg serieus worden genomen.”

Lole Morales

“Zo fijn dat ik met slechts een consult en een plantenextract eindelijk op een natuurlijke manier van mijn hooikoortsklachten / pollenallergie af ben!

Jarenlang heb ik dagelijks medicatie nodig gehad om mezelf de helft van het jaar te bevrijden van hele dagen niezen en het hebben van een loopneus, hoofdpijn, benauwdheid, me daardoor niet lekker en niet fit voelen en branderige ogen.

Ben super blij dat ik, op aanraden van Natascha, eindelijk die medicatie met coricosteroïd in de prullenbak heb kunnen gooien en ik op een natuurlijke manier ben verlost van al mijn vervelende klachten!”

Anna

“Natascha heeft me echt geholpen met een gezonde leefstijl opbouwen d.m.v. de Eetlijn. Waardoor ik me fitter en energieker ging voelen en mijn opvliegers verminderde, vooral ’s nachts.

En ging ik beter slapen, een win-win situatie dus en dat door voeding! Bij Natascha kan je altijd terecht met je vragen, is professioneel en heeft heel veel kennis. Mij heeft het echt geholpen.”

C. van Gameren

“Veel dank Natascha, voor je begeleiding van de afgelopen 3 maanden! Volgens mij was ik met mijn 62 jaar  je oudste client. De Eetlijn was goed vol te houden, afwisselend genoeg en de meeste recepten ook nog lekker.

Ik ben er 12 kilo lichter door geworden, meer dan ik had gehoopt. Vanwege de geconstateerde candida-infectie heb je me geadviseerd mijn astma-medicatie te minderen. Deze gebruik ik al 45 jaar (!), spannend maar fijn om van 14 puffen per week afgebouwd te zijn naar nu zelfs 0 puffen en dat zonder klachten!

De eerste ketodagen van de eetlijn vond ik pittig, vooral doordat ik slecht sliep. Daarna veranderde dat volledig:  ik slaap heerlijk en aan een stuk.

Binnen twee weken na de start viel het op dat ik nauwelijks nog haaruitval heb. Daar ben ik heel blij mee. Ik krijg veel complimenten over glanzend haar en ook al een aantal keer over een gladdere, gezondere huid.
Voorheen voelde ik me in de avond vaak opgeblazen. Dat is nu niet meer zo.

Kortom, je begeleiding i.c.m. de Eetlijn heeft me meer gebracht dan alleen gewichtsverlies. Dank daarvoor. Het was fijn dat je steeds snel reageerde, veel uitleg gaf en stuurde. Ik blijf met plezier zo doorgaan.”

[ anoniem ]

“Natascha is zeer zorgvuldig in het achterhalen van de mogelijke oorzaak van het ontstane klachtenbeeld. Zij gaat daarbij uit van feiten en neemt alle tijd om gezamenlijk een passende behandeling te zoeken.”
Annette Rutjens

Toen ik overgangsklachten kreeg kon mijn huisarts me alleen maar de anticonceptiepil voorschrijven.
Hij gaf ook eerlijk aan gewoonweg te weinig te weten van de relatie tussen voeding en darmenstelsel/ hormonen.
Een paar maanden geleden ben ik terecht gekomen bij hormoonspecialiste Natascha Gjaltema en dit heeft voor mij alle verschil gemaakt.
We zijn net begonnen met het plan van aanpak en ik voel me al zóveel beter!”

Wendy van Gils

“Ik heb mijn hele leven last gehad van “vage” klachten, zoals vermoeidheid, darmklachten en moeite met afvallen. Vele doktersafspraken boden daarbij geen hulp.
Nadat ik de zoektocht naar een oplossing voor deze klachten eigenlijk al opgegeven had, kwam ik in contact met Natascha.
Bij Natascha had ik het gevoel dat er eindelijk naar me geluisterd werd.
Mijn klachten werden erkent en, het allerbelangrijkste, er werden oplossingen geboden.
Met de hulp van Natascha voel ik me nu een stuk beter en zijn veel van mijn klachten verdwenen.”

Amy van den Oord

“Ik sliep al tijden slecht. Inslapen ging goed maar eenmaal wakker lag ik uren, soms wel vijf, wakker.
De productie van mijn slaaphormoon bleek onder niveau, omdat ik grondstoffen tekort kwam.
Dat blijkt wel want door aanvulling met specifieke voeding en supplementen slaap ik nu na één wc-bezoekje weer snel en lekker door.
Zo fijn!

Verder signaleerde Natascha een B12 tekort.
Met een bloedtest heeft zij het in het lab laten onderzoeken.
Dat bevestigde haar vermoeden en nu, na een poos innemen van extra B12 heb ik geen last meer van duizeligheid,
haarverlies, tintelingen in handen en voeten, rusteloze benen en gewrichtspijnen.

Ook op mentaal vlak heeft zij voor meer hormonaal evenwicht gezorgd.
Door veel eenvoudig toepasbare trucjes ben ik o.a. veel minder gestresst en rustiger geworden.
Ook mijn geheugen is sterk verbeterd.
Ik ben blij dat ik de investering gedaan heb want hier heb ik voor de rest van mijn leven plezier van.

Nicolette L.